Projektledning

Vi erbjuder att helt eller delvis styra Ditt projekt mot sitt mål. Detta innebär resultatorienterad ledning bl a med beslutsprocessen om extern eller egen tillverkning och CE-märkning. Vi klarlägger de regulatoriska frågeställningarna och assisterar med prototypens verifiering och förbättring. Klinisk utvärdering och validering är nästa steg i processen. Vi skriver ”Technical File” gemensamt.

Första frågeställningen i "hur går vi vidare?" är att hitta finansiella medel för projektet. Kostnader drar iväg och det är av högsta vikt att man gör en budget redan från början. Budgeten måste sedan justeras regelbundet. Oförutsedda utgifter dyker med all säkerhet upp.

Tekniska lösningar är vanligtvis mer komplicerade än man inser från början. Många gånger måste man tänka om. Och att tänka om kostar...

Finansiering och budget är naturligtvis viktiga, men viktigast är ditt engagemang och driv. Det är det som för projektet framåt. Du kommer antagligen att få en mängd nya infallsvinkar och idéer efter vägen, och det är en del i utvecklingen. Men varje val du gör har sitt pris och sitt resultat. Det gäller hela tiden att sålla och att överväga kostnaderna.

Är ni flera som arbetar i projektet är kommunikation superviktigt. Regelbundna avstämningar i projektgruppen är grundläggande och många misstag kan undvikas därigenom. För ett projekts positiva utfall är ordning och reda grundläggande. Gör det till en god vana att organisera redan från Dag 1, innan pappershögar och datafiler blir alltför omfattande.

Läs och begrunda de här tänkvärda diagrammen! De är viktiga även för mindre projekt.

 

Projekt lyckas eller inte

Projekt lyckas

(Ur boken "Projektledning" SIS förlag
"It isn't money that builds businesses. It is people"
/Petter Stordalen på TV4; 27/6 2020.)

Milton Medtech
Backgårdsgatan 15
583 72 Vikingstad

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.